Delphi's sporresultaterI juli 2005 bestod Delphi 400m/3 timers schweissprøve med en 2. præmie.


Jeg begyndte at træne spor med Delphi i foråret/sommeren 2005, og meldte os med det samme til en prøve hos FDA i Klelund Plantage, så vi havde et mål at træne hen imod.

Til prøven fik jeg anvist sporets start. Det lå i skovkanten og sporet gik skråt ind i skoven derfra. Der var en kraftig sidevind henover sporet, og da jeg satte Delphi på sporet, så blev hun ved med at trække til siden. Da hun mange gange havde gjort det, så besluttede jeg at følge hende (hun måtte jo mene at det var den rigtige vej), men da vi var kommet 30 m. af sporet, så kaldte dommeren os tilbage til start-stedet.
Ærgeligt, så røg 1. præmien.

Så brugte jeg 10 minutter på at overbevise Delphi om sporets retning: jeg kunne se schweiss og brud på græsset. Dommeren blev utålmodig og siger til stifinderen "2 minutter mere, så stopper vi: hunden kan jo ikke gå spor".

Måske hørte Delphi hans kommentar, for så besluttede hun sig for at gå sporet, og gik hele sporets 400 meter i flot stil, og fandt dyret.

Dommeren måtte til slut erkende: "Hunden KAN jo fint gå spor". Han mente endda at hun har en meget god kvalitet, da at man kan se på hende om hun er på sporet eller ej.

Nu træner vi lidt mere på opstarten og så prøver vi nok igen senere.


Juni 2006: Først nu er vi begyndt at træne spor igen !

Tja, alle mine gode intentioner om at fortsætte med at træne spor gik i vasken, men i juni 2006 fik jeg igen lyst.
Første spor vi prøvede var cirka 200 meter langt og 3 timer gammel. Der var 3 knæk på og gik igennem middeltæt skov. Jeg var egentlig overbevist om at jeg nok måtte hjælpe en del, men til min overraskelse opsøgte Delphi selv sporet og gik som en drøm. Hun gik af sporet i første knæk (pga. farten), men søgte selv tilbage.

Således opildnet til at fortsætte fik jeg Majbrit, vores meget gode hunde-veninde, til at lægge et tilsvarende spor i deres skov. Det blev nok 300 meter langt, men lå kun i 2 timer, da det var 30 grader varmt den dag. Delphi klarede dette spor endnu mere forrygende, og i så høj hastighed at jeg omtrent ikke kunne følge med. Så jeg må sige at et års pause gør underværker på Delphis spor-lyst !

Mon ikke vi kommer til at gå lidt mere spor hen over sommeren ?

August 2006:

Jo, vi gik mere spor henover sommeren og jeg fik genopfrisket hvorfor jeg havde holdt pause. Det er så besværligt at finde en sted at lægge sporet og skaffe blodet. Vejret har været modbydeligt varmt til at lægge spor hele juli, og i vores område sidder der millioner af flåter parat til at springe på os så snart vi viser os i skovbrynet.

Så efter en rigtig dårlig schweissprøve med en 3. præmie som resultat, så tror jeg tiden er inde til endnu en pause.