Racen Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Karakter


Dette er en glad og livlig hund. Den er intelligent, dvs. let at træne, opmærksom på sin fører og omgivelserne, udholdende og generelt en omgængelig hund.
En toller er bedst egnet til en aktiv familie/person, som ønsker at bruge noget tid sammen med sin hund.


Opdragelse og træning


Ligesom andre hunde, skal Tolleren opdrages konsekvent. Den er ikke svær at opdrage, da den gerne vil arbejde for sin ejer og er lærenem. Den kan dog engang imellem virke en anelse stædig, specielt hvis den ikke bryder sig om træningsmetoderne. Den bryder sig absolut ikke om hårde metoder.
Husk på at det er en jagthund og den elsker at arbejde.
Du behøver ikke nødvendigvis træne jagt med din toller, men kan også sagtens træne agility, flyball, lydighed, freestyle etc.
Mange tollere bliver brugt som sporhunde, specielt schweiss-spor, og er meget dygtige.


Social adfærd


Den er en god familiehund og kommer normalt godt ud af det med både artsfæller og andre husdyr. Det er ikke usædvanligt at se en flok Tollere løbe og lege sammen, både hanner og tæver.
Tolleren kan dog være reserveret overfor fremmede mennesker, indtil den har set dem an.

Den vil advare, hvis den mærker fare i hjemmet, men er typisk ikke aggressiv.

Tolleren elsker at være sammen med sin familie, og ligger gerne i både sofa og seng. Den kan sagtens lære at den ikke må, men rigtig mange tollere kan med deres bedende øjne overbevise ejeren om at sofaen er det eneste rigtige sted for en toller. Og har den først én gang lært at man må være i sofaen, så er det den foretrukne plads!


Motion


Den kræver nogen motion og skal have mere end blot små ture i nabolaget hver dag. Den elsker at svømme og apportere.
Min erfaring er, at hvis tolleren ikke får den nødvendige motion eller mental stimulering, så kan den selv finde på noget at lave !
Men hvis tolleren får den nødvendige motion og aktivering, så er det en rolig hund indendørs og arbejdsivrig når man kommer ud.Specielt


En toller har mange lyde !
Både høje og lave lyde, gøen, rumlen, piben, hvinen etc.
Det varierer selvfølgelig fra hund til hund, men hvis du ikke kan holde ud at høre hundegøen eller piben indimellem, så skal du ikke købe en toller.